Přihlásit

Rybí steaky ve vinné omáčce

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Itálie

The Žrout
989
Rybí steaky ve vinné omáčce – Snadné Itálie recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rybí steaky ve vinné omáčce
  • Postup

    1 - Cibuli nakrájejte na drbno, česnek na tenké plátky. Spolu s nasekanou petrželkou osmahněte krátce 2 minuty na olivovém oleji. Potom přidejte rybí steaky. Na předpis byl použitý větší hejk, nakrájený na podkovy cca 2, 5 - 3 cm. Steaky osmahněte na trochu staženém plameni z obou stran. 2 - Přilijte víno, plamen nyní zvyšte. Povařte 5 minut a přidejte hladkou mouku rozmíchanou ve 100 ml vody. Stáhněte plamen a poduste ještě 10 minut. Podávejte s italským pečivem nebo chlebíčkovou vekou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    900 g ryby - použitý Hejk
    1 střední cibule
    1 větší stroužek česneku
    1 větší hrst nasekané petrželky
    200 ml červeného vína
    olivový olej
    italské pečivo nebo chlebíčková veka
    1 lžíce hladké mouky
    sůl