Přihlásit

Ryba v červené omáčce

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Thajsko

Beruska21
1446
Ryba v červené omáčce – Snadné Thajsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Ryba v červené omáčce
  • Postup

    1 - Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji, potom přidáme omáčku sambal oelk, třtinový cukr, rajčata nakrájená na drobno, zalijeme 100 ml vody a vaříme pod pokličkou za občasného promíchání dokud omáčka nezhoustne asi. 20 minut. Během dušení postupně stahujeme plamen. 2 - Potom vložíme rybí maso nakrájené ideálně na podkovy(není nutné,můžete použít např, filé a z něj podkovy neuděláte ani kdyby jste se rozkrájeli...). Vložíme rybí maso a 3 minuty ho dusíme po každé straně pod pokličkou. Maso pak vyndáme na mísu dolijeme znovu 100 ml vody, přidáme ocet, rybí omáčku koriandr, promícháme a povaříme 5 - 6 minut. Omáčkou přelijeme rybí maso a podáváme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g bělomasé ryby (použitý Hejk)
    2 cibule
    350 g rajčat
    1 lžíce chilli omáčky Sambal Oelk
    1 lžíce třtinového cukru
    2 lžíce rybí omáčky
    2 lžíce rýžového octa
    1 lžička mletého koriandru nebo hrst čerstvého
    arašídový olej
    jasmínová rýže
    sůl