Přihlásit

Dušený hejk po čínsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Čína

Paní domácí
1481
Dušený hejk po čínsku – Snadné recept z Čína kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Dušený hejk po čínsku
  • Postup

    1 - Rybu naporcujeme cca na 4 - 5 porcí(dle velikosti), které osolíme a obalíme v bílku. Takto upravenou rybu krátce po obou stranách v pánvi osmahneme a vyndáme na talíř. 2 - V hrnci krátce osmahneme na půlky rozkrojené kukuřičky, přidáme ústřicovou omáčku, promícháme, přidáme kari pastu a znovu promícháme. Přidáme pokrájený pórek a cca 700 ml vody, znovu promícháme a přidáme zázvor, cukr, ocet, sojovku, krevetovou pastu a vše opět promícháme. Vše povaříme 20 minut. Nakonec přidáme rybu a povaříme ještě 5 minut. Podávejte s jasmínovou rýží.

    Suroviny

    600 - 700 g hejka
    1 velký pórek
    2 bílky
    2 lžičky mletého zázvoru
    2 lžičky třtinového cukru
    4 lžíce světlé sojové omáčky
    4 lžíce rýžového octa
    3 lžíce ústřicové omáčky
    2 lžíce žluté kari pasty
    1 lžička krevetové pasty
    1 sklenička bambusu
    6 nakládaných kukuřiček
    sůl
    olej
    jasmínová rýže jako příloha