Přihlásit

Zapečené rybí ragů

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Řecko

Beruska21
1491
Zapečené rybí ragů – Snadné recept z Řecko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Zapečené rybí ragů
  • Náhled receptu Zapečené rybí ragů
  • Postup

    1 - Rybu naporcujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme několik hodin odležet v chladu. Na dno zapékací mísy vlijeme polovinu oleje, na něj vložíme cibuli promíchanou s polovinou česneku nakrájeným na plátky a solí dle chuti. Přidáme petrželku a ještě jednou promícháme. Na to vložíme porce ryby, které posypeme zbylým česnekem a petrželkou. Na porce pak vložíme spařená a na drobno nakrájená rajčata, přelijeme vínem a olejem. Zapékací mísu přiklopíme víkem. Zapékáme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 - 35 minut. Jako přílohu podávejte brambory, nicméně můžete to jíst i bez přílohy. Dobrou zdravou chuť.

    Suroviny

    1 ryba (cca 100 - 1200 g, použitý hejk)
    600 g cibule
    1 celý česnek
    600 g sladkých rajčat
    2 hrsti nasekané petrželky
    120 ml bílého vína
    1 citron
    70 ml oleje
    mletý černý pepř
    sůl