Přihlásit

Makrela pečená po Řecku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Řecko

Beruska21
1377
Makrela pečená po Řecku – Snadné Řecko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Makrela pečená po Řecku
  • Makrela pečená po Řecku – ilustrační foto
  • Náhled receptu Makrela pečená po Řecku
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Z makrel si uděláme filety, které osolíme opepříme a zakapeme citronem. Naskládáme je do zapékacího pekáčku a necháme 30 minut odležet v lednici. Papriky nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky a cibuli na drobno. Všechnu zeleninu (bez rajčat) promícháme (i s petrželkou) v míse a rozložíme na ryby. Porce přelijte trochou oleje. Rajčata rozpůlíme a nastrouháme na hrubo na struhadle. Jde to překvapivě lehce, zbudou Vám pouze slupky, které vyhodíte. Po povrchu vše osolte a opepřete. 2 - Pečeme zpočátku na 150 stupňů 15 minut. Pak vše ještě přelijeme vínem, teplotu zvýšíme na 190 stupňů a pečeme 30 - 35 minut (dle velikosti porcí). Podávejte samostatně nebo s opečeným toastem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg makrel
    1/2 kg rajčat
    2 zelené papriky
    8 stroužků česneku
    1 větší cibule
    2 hrsti nasekané petrželky
    olivový olej
    170 ml bílého vína
    citron
    mletý černý pepř
    sůl