Přihlásit

Filé s pórkem a brambory v římském hrnci

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Miš - Maš

Paní domácí
1402
Jak uvařit filé s pórkem a brambory v římském hrnci? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Filé s pórkem a brambory v římském hrnci
  • Filé s pórkem a brambory v římském hrnci – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Římský hrnec si před pečením připravíme dle návodu. Filé osolíme pokapeme citronem a necháme krátce odležet. Brambory nakrájíme na kolečka prosolíme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, pórek, jarní cibulku a na kolečka nakrájená rajčata. Vše okořeníme pepřem a paprikou a znovu pomícháme. Nakonec přidáme na nudličky nakrájené filé a opět promícháme.Nakonec vše prolijeme bílým vínem, posypeme nakrájeným česnekem a již nemusíme promíchávat. Dáme zapéct na 50 - 55 minut na 220 stupňů,dokud brambory nezměknou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g rybího filé
    7 brambor
    6 rajčat
    1 svazek jarní cibulky
    1 pórek
    1 větší cibule
    200 ml bílého vína
    1/2 lžičky bílého pepře
    1 lžička sladké papriky
    1 palička česneku
    sůl