Přihlásit

Pečený hejk

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Španělsko

Beruska21
1610
Pečený hejk  – Snadné Španělsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Pečený hejk
  • Pečený hejk
  • Postup

    1 - Maso z hejka osolíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nastrouháme na kroužky a žampiony na tenké plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme polovinu cibule, na ní polovinu žampionů. Na tuhle první vrstvu vložíme všechno maso. Zakryjeme opět žampiony a cibulí navrch. Vše zalijeme vínem a vývarem, osolíme,opepříme a navrch poprášíme strouhankou. 2 - Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 25 - 30 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g masa z hejka
    100 g másla
    250 g žampionů
    200 ml bílého vína
    300 ml zeleninového vývaru
    toastová strouhanka
    2 větší cibule
    mletý černý pepř
    sůl