Přihlásit

Pečená makrela

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1287
Pečená makrela  – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pečená makrela
  • Recept: Pečená makrela
  • Náhled receptu Pečená makrela
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Makrely opatrně vykostíme. Rybu nařízneme až téměř k ocasu a vyndáme páteř. Necháme pouze krátkou část u ocasu (asi1cm) aby se ryba úplně neotevřela. Rybu pak osolíme opepříme a potřeme octem. Z předepsaných zeleninových surovin nakrájených na tenké plátky a oleje vytvoříme promícháním směs, kterou budeme makrely plnit. Napněné makrely uzavřeme párátky a zabalíme do pečícího papíru .Pokud nám zbude zeleninová směs, podlijeme ji 75 ml vody, přidáme 2 lžíce vinného bílého octa, osolíme a 10 minut povaříme. Tuto směs pak přidávejte jako přílohu. 2 - Rybu pečeme na 200 stupňů 20 - 25 minut, dle velikosti ryb. Podávejte s bramborem a plátkem citronu(Já na něj zapoměl...). Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 makrely
    100 g cibule
    250 g rajčat
    150 g papriky
    10 ml octa
    mletý černý pepř
    1 střední petržel
    olej
    sůl
    1 citron
    pečící papír