Přihlásit

Rybí kebab v miskách

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1966
Jak uvařit rybí kebab v miskách? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rybí kebab v miskách – ilustrační foto
  • Náhled receptu Rybí kebab v miskách
  • Postup

    1 - Rybí maso nakrájíme na kousky a na oleji osmahneme. Maso vyndáme na talíř a teprve nyní ho lehce osolíme, dolijeme trochu oleje a povaříme na oleji pórek za občasného promíchání a trochu staženém plameni 3 minuty. Pak přidáme na drobno nakrájená rajčata a nakládané papriky, víno, pepř, petrželku, vše promícháme a podusíme 10 minut. Nakonec dle chuti směs osolíme, znovu promícháme a vypneme. 2 - Směs rozdělíme do zapékacích misek, stejně tak rybí maso z talíře. Pak v miskách polijeme směs rozšlehanými vejci s jogurtem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct na 180 stupňů a 20 - 25 minut. Hotový kebab ozdobíme nadrobno nakrájenou pálivou paprikou (já na ní zapomněl...).Podáváme v zapékacích miskách. Dobrou chuť.

    Suroviny

    700 - 800 g rybího masa (použita treska)
    500 g pórku
    300 g rajčat
    2 - 3 pálivé papriky
    5 nakládaných červených paprik
    1 hrst nasekané petrželky
    2 celá vejce
    50 g bílého jogurtu
    200 ml bílého vína
    10 kuliček celého černého pepře
    50 g tvrdého sýra
    1 citron
    sůl
    olej