Přihlásit

Plzeňský kapr s mandlemi

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Západní Čechy

Beruska21
1024
Plzeňský kapr s mandlemi – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Plzeňský kapr s mandlemi – ilustrační foto
  • Náhled receptu Plzeňský kapr s mandlemi
  • Postup

    1 - Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme několik hodin v lednici odležet. V hrnci na mírně staženém plameni osmahneme plátky slaniny, na ně položíme proce kapra, zalijeme pivem, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, pepř a bobkový list, osolíme a dusíme pod pokličkou na staženém plameni 15 minut. Občas promícháme. 2 - Porce kapra vyndáme na talíř, do vývaru přidáme nastrouhaný perník, promícháme, necháme 2 minut přejít varem. Směs prolisujeme přes síto, dle chuti dosolíme. Nakonec zjemníme máslem. Na talíři omáčkou přelijeme porce kapra a posypeme nasekanými mandlemi. Podávejte s vařeným bramborem nebo bílou vekou osmahlou na másle. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 porce kapra
    4 plátky anglické slaniny
    citronová šťáva
    1 cibule
    2 bobkové listy
    14 zrnek celého černého pepře
    1/2 Plzeňského piva desítky
    60 g perníku na strouhání
    30 g nasekaných mandlí
    30 g másla
    sůl
    olej