Přihlásit

Rybí kebab s houbami

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1381
Rybí kebab s houbami – Snadné Bulharsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rybí kebab s houbami – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Rybí maso osolíme, nakrájíme na kostičky, obalíme v hladké mouce a na oleji osmahneme. Maso vyndáme na talíř, v případě potřeby dolijeme trochu oleje a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a 3 minuty podusíme za občasného promíchání. K cibuli pak přidáme mletou sladkou papriku, protlak, zalijeme rybím vývarem, promícháme. Přidáme na tenké plátky nakrájené houby, víno, koření, dle chuti osolíme a vše podusíme 12 minut na mírně staženém plameni 12 minut. 2 - Nakonec vrátíme zpět maso, vše opět dobře promícháme, na povrch poklademe máslo a dáme zapéct na 200 stupňů a 15 minut. Podávejte s bramborem, hranolky nebo samostatně. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg rybího masa (použitý Hejk)
    250 g žampionů nebo jiných hub
    500 g cibule
    2 lžíce rajčatového protlaku
    40 g másla
    100 ml bílého vína
    2 lžičky mleté sladké papriky
    šťáva z 1/2 citronu
    1 lžička saturejky
    1 lžička mletého černého pepře
    4 naběračky rybího vývaru
    hladká mouka
    sůl
    olej