Přihlásit

Pstruzi plnění po Astursku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Španělsko

Beruska21
1124
Jak uvařit pstruzi plnění po astursku ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Pstruzi plnění po Astursku
  • Pstruzi plnění po Astursku  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Pstruhy očistíme. Rozevřeme v místě kde měl pstruh vnitřnosti a vyndáme páteř. U pstruha je to opravdu jednoduché. Jeďte prsty podél páteře a opatrně ji vyndejte.Vznikne vám tak větší prostor na kapsu. Olivy, šunku, cibuli,mandle a kapary nakrájíme na drobno. Ryby osolíme zakapeme citronovou šťávou, naplníme směsí a dutinu uzavřeme párátky. 2 - Pstruha položíme na plátek alobalu, který zespodu potřeme rozehřátým máslem. Plátek másla dáme také zvrchu. Dobře zabalíme pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 20 - 25 minut, dle velikosti porcí. Před podáváním ještě trochu zakapte citronovou šťávou. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    4 kolečka šunky
    8 oliv
    1 lžíce kaparů
    100 g mandlí
    1 cibule
    sůl
    máslo
    citronová šťáva
    alobal