Přihlásit

Ryba na Janovský způsob

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

Paní domácí
1105
Jak uvařit ryba na janovský způsob ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Ryba na Janovský způsob
  • Postup

    1 - Ryby si připravíme na filety. Potom je potřeme olejem, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Na másle v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a sekanou petrželku. To trvá za občasného promíchání 2 - 3 minuty. Pak směs zalijeme vínem, přidáme rybí maso, stáhneme trochu více plamen a pomalu dusíme pod poklicí 20 minut, pokud je to nutné dolijte trochu vína. Před koncem dušení si připravíme jíšku z másla a lžíce mouky. 2 - Rybí maso vyndáme na talíř, omáčku procedíme a přidáme máslovou jíšku. Metličkou ji dobře promícháme s omáčkou a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony. Povaříme 10 minut a nakonec přidáme sardelovou pastu a znovu promícháme. Omáčkou přelijeme rybu. Podávejte s bramborovými kolečky. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g rybího masa (použitý hejk)
    1 cibule
    1 střední mrkev
    1 lžíce sekané petrželky
    300 ml červeného vína
    100 g žampionů
    2 lžičky sardelové pasty
    máslo
    mletý černý pepř
    sůl
    1 lžíce hladké mouky