Přihlásit

Hejk s chřestem a bílou omáčkou

Střední

4 porce

30 - 45 minut

Španělsko

Beruska21
1658
Jak uvařit hejk s chřestem a bílou omáčkou? Střední recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Hejk s chřestem a bílou omáčkou
  • Náhled receptu Hejk s chřestem a bílou omáčkou
  • Postup

    1 - Z hejka si vytvoříme filety, které pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Pak filety obalíme v hladké mouce a osmahneme z obou stran na oleji a vyndáme na talíř. 2 - Máslo rozpustíme, přidáme mouku, promícháme a vytvoříme tak jíšku, kterou na mírně staženém plameni za stálého míchání povaříme 1/2 minuty. Jíšku potom zředíme mlékem a jíšku v něm metličkou důkladně rozmícháme. Přidáme pepř, dle chuti sůl a povaříme za občasného míchání 5 minut. Omáčkou přelijeme na talíři hejka a ozdobíme trochou na drobno nakrájeným vejcem. K porci přiložíme 2 chřesty. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na hejka

    4 hejky (asi 1 kg masa)
    mletý černý pepř
    sůl
    1 citron
    1 vejce na tvrdo
    1 menší sklenička nakládaného chřestu
    hladká mouka
    olej

    Na bílou omáčku

    25 g másla
    30 g hladké mouky
    1 lžička mletého černého pepře
    500 ml mléka
    sůl