Přihlásit

Plnění pstruzi

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Španělsko

The Žrout
1073
Plnění pstruzi  – Snadné Španělsko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Plnění pstruzi  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Pstruhy očistíme a dutinu osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Houby nakrájíme na tenké plátky, olivy, feferonky také a cibuli na drobno a vše promícháme. Polovinou naplníme pstruhy. Pstruhy nití převážeme přes nádivku, vypadají pak tak trochu...nebo použijte jehly na závitky. Ryby na povrchu osolíme opepříme a poprášíme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. 2 - Přílohu uděláme takto: papriky nakrájejte na kostičky, rajčata na kolečka a stejně tak olivy. Vše osmahněte na olivovém oleji a trochu staženém plameni. Nejprve vložíme do hrnce oloupané mandle a potom zbytek zeleniny a nakonec ocet. Promícháme a za občasného míchání povaříme 4 minuty. 3 - Ryby upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 30 minut. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na rybu

    4 pstruzi
    sůl
    mletý černý pepř
    olivový olej
    citronová šťáva

    Na náplň

    100 g žampionů
    8 oliv
    1 cibule
    2 nakládané feferonky
    sůl

    Na zeleninovou přílohu

    200 g keříkových cherry rajčat
    zbytek oliv ze sáčku
    2 bílé papriky
    olivový olej
    50 g mandlí
    4 lžíce bílého vinného octa