Přihlásit

Hejk s rajčatovou omáčkou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Španělsko

The Žrout
1582
Hejk s rajčatovou omáčkou – Snadné recept z Španělsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hejk s rajčatovou omáčkou – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Hejka naporcujeme ideálně na podkovy, osolíme, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce a na oleji osmahneme. 2 - V horké vodě spaříme rajčata, (tam kde není stopka je nařízneme lehce do x a vložíme je do horké, ale ne vroucí vody na 10 -15 minut) a oloupeme. Na oleji osmahneme cibulku a česnek nakrájený na tenké plátky, pak přidáme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na tenká kolečka, přidáme koření, víno, papriku nakrájenou na nudličky, petrželku, sůl, promícháme a povaříme za občasného míchání 12 minut na trochu staženém plameni. Na talíři ozdobte plátky citronu na který jsem já zapoměl...Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na hejka

    1200 - 1300 g Hejka
    sůl
    mletý černý pepř
    hladká mouka
    1 citron
    olej

    Na omáčku

    1 - 2 stroužky česneku dle velikosti
    1 červená paprika
    500 g rajčat
    2 bobkové listy
    2 hrsti nasekané petrželky
    200 ml bílého vína
    1 cibule
    1 lžička černého mletého pepře
    1 lžička majoránky
    sůl
    olej