Přihlásit

Kapr Chung-Šao

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Čína

Paní domácí
1446
Jak uvařit kapr chung-šao ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Kapr Chung-Šao
  • Postup

    1 - Porce kapra lehce nařízneme po délce, trochu poprášíme škrobem. Do zapékací mísy nalijeme sojovou omáčku, kterou porce důkladně potřeme a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet. Černé houby necháme nabobtnat dle návodu (obvykle 30 minut). 2 - Porce kapra osmahneme po obou stranách na oleji. Porce vyndáme z hrnce, slijeme olej a do hrnce vložíme na nudličky nakrájené houby, bambus, na tenké plátky nakrájený česnek, šunku a víno. Podlijeme vývarem z morkové kosti a podusíme 15 minut. Potom přidáme cukr, zázvor a glutasol, promícháme , vrátíme zpět maso a dle velikosti masa ještě několik minut povaříme. Podávejte s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg porcí kapra
    7 - 8 lžic světlé sojové omáčky
    5 lžic červeného vína
    150 g šunky
    1 sklenička nakládaného bambusu
    100 g černých hub
    7 stroužků česneku
    1 lžička třtinového cukru
    1 lžička zázvoru
    škrobová moučka
    vývar z morkové kosti
    jasmínová rýže
    špetka Glutasolu (nemusí být)