Přihlásit

Zapečené rybí filety s rýží a rajčatovou omáčkou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Norsko

The Žrout
1237
Zapečené rybí filety s rýží a rajčatovou omáčkou – Snadné recept z Ostatní státy kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Zapečené rybí filety s rýží a rajčatovou omáčkou – ilustrační foto
  • Náhled receptu Zapečené rybí filety s rýží a rajčatovou omáčkou
  • Postup

    1 - Nejprve si uvaříme rýži. Filety osolíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci nejprve urovnáme na dno rýži, pak část rybího maso a znovu rýži a maso. V kastrolu vytvoříme z másla a mouky jíšku, naředíme ji mlékem, přidáme sůl, protlak a špetku cukru. Promícháme metličkou a za stálého míchání, krátce 5 minut povaříme. Omáčku nalijeme na rýži s masem a posypeme strouhaným sýrem. Navrch rozložíme hobliny z másla. Zapečeme na 200 stupňů 25 minut. Podávejte ozdobené okurkou nebo se zeleninovým salátem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g rybího masa nebo filé
    300 g vařené rýže
    200 ml mléka
    2 lžíce rajčatového protlaku
    150 g strouhaného sýra
    1/2 lžičky černého mletého pepře
    špetka cukru
    máslo
    2 lžíce hladké mouky
    sůl