Přihlásit

Thajský rybí paprikáš na červeném kari

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Thajsko

The Žrout
1017
Thajský rybí paprikáš na červeném kari – Snadné recept z Thajsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Thajský rybí paprikáš na červeném kari
  • Postup

    1 - Nejprve si osmahneme cibulku, pak přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev, kterou také 2 minutky za občasného míchání osmahneme. Zalijeme 400 ml vody, přidáme červenou kari pastu, ocet, ostro-kyselou pastu, promícháme a 5 minut povaříme. Potom přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili škrob a povařte za občasného míchání 7 minut. Nakonec přidejte na kostičky nakrájené rybí maso a papriku. Povařte 5 minut a podávejte. Ideálně s jasmínovou rýží. Díky červené kari pastě je toto jídlo trošku pálivé…,ale to v Thajsku spousta jídel. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 - 600 g bělomasé ryby
    3 červené papriky
    2 cibule
    1 mrkev
    2 lžíce červené kari pasty
    2 lžíce rybí omáčky
    3 lžíce rýžového octa
    1 lžičky škrobové moučky
    400 ml mléka
    1 lžíce pasty Tum-Yum nebo jiné ostro-kyselé pasty