Přihlásit

Thajská jemná omáčka s marinovanou rybou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Thajsko

The Žrout
942
Thajská jemná omáčka s marinovanou rybou – Snadné recept z Thajsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Thajská jemná omáčka s marinovanou rybou
  • Postup

    1 - Nejprve smícháme suroviny na marinádu, do které vložíme na kostičky nakrájené rybí maso. Necháme v lednici 2 hodiny uležet. Rybu nesolte,natáhne dost z marinády. Houby koupíme většinou sušené a proto je necháme 1 až 2 hodiny nabobtnat ve vodě. V hrnci krátce osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a řapíkatý celer, pak přidáme lilek, znovu krátce osmahneme a zalijeme kokosovým mlékem. Vložíme nakrájené namočené houby s vodou z hub tak aby se směs dusila a dusíme 15 minut. Nakonec vložíme marinovanou rybu a dusíme dalších 10 minut. A je hotovo.Tuto pochoutku podáváme s rýží.Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na marinádu

    600 - 700 g mořské ryby
    1/4 lžičky chilli
    1 lžička kari
    1 lžička zázvoru mletého
    1 lžička sušeného kopru
    2 lžíce oleje
    2 lžíce sojové omáčky
    2 lžíce rybí omáčky
    2 lžíce ústřicové omáčky

    Na omáčku

    400 ml kokosového mléka
    50 g černých hub (Jidášovo ucho)
    1/2 lilku
    2 střední cibule
    2 řapíky celeru