Přihlásit

Rybí pochoutka s Ajvarem

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

Paní domácí
976
Rybí pochoutka s Ajvarem – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Rybí pochoutka s Ajvarem
  • Náhled receptu Rybí pochoutka s Ajvarem
  • Postup

    1 - Rybí maso osolíme. Na oleji osmahneme cibulku, pak přidáme máslo a mouku, vytvoříme si jíšku, kterou zalijeme vínem, přidáme protlak a 300 ml rybího vývaru (ideálně z hlav) a rozlšeháme vše metličkou. Povaříme 10 minut. 2 - Potom přidáme na jemno nakrájené žampiony, sleďové filety, které vidličkou rozmačkáme na kašičku, pepř a dle chuti dosolíme. Zalijeme ještě trochou vývaru tak aby se směs dusila. Vše povaříme znovu 10 minut. Nakonec přidáme rybí maso stáhneme plamen a za občasného míchání krátce povaříme. Rybí maso je obvykle uvařené velmi rychle. Pro tento recept byla použita Telápie, stačilo 5 minut. Podávejte s bramborem, dobře chutná i s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 sklenička Ajvaru
    600 - 700 g rybího masa
    1 plechovka sleďů v oleji
    1 cibule
    150 ml bílého vína
    250 g žampionů
    1 lžíce hladké mouky
    2 lžíce másla
    1 lžíce rajčatového protlaku
    šťáva z 1/2 limety
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    sůl