Přihlásit

Rybí filé na květákové omáčce s kapustou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Praha

The Žrout
1247
Jak uvařit rybí filé na květákové omáčce s kapustou? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Rybí filé na květákové omáčce s kapustou
  • Náhled receptu Rybí filé na květákové omáčce s kapustou
  • Postup

    1 - Nejprve osolíme rybí filé a necháme ho uležet v chladničce. Mezitím si podusíme květák rozdělený na růžičky. Vody dáváme pouze tolik aby se květák dusil. Kapustu nakrájíme na nudličky a dusíme ji v samostatném hrnci dokud nezměkne, vodu nevyléváme. 2 - Když květák změkne rozmixujeme ho na krém. Pokud jsme dali moc vody na dušení a hrozilo by, že místo omáčky děláme polévku, necháme přebytečnou vodu vyvařit. V hrnci by jsme měli mít po rozmixování krémovou omáčku. 3 - V hrnci osmahneme cibulku, přidáme lžíci mouky, krátce 1 minutu osmahneme. Pak přidáme cca 200 ml vody kapusty a metlou vymícháme hladkou jíšku. Povaříme ji cca 2 minuty a přidáme rozmixovaný květák a udušenou kapustu. Osolíme,dle chuti opepříme, stáhneme plamen a dusíme 15 minut. Nakonec přidáme filé povaříme na staženém plameni 10 minut a je hotovo. Podávejte s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 ks filé nebo 600 g rybího masa
    1/2 středně velkého květáku
    4 listy kapusty
    1 lžíce hladké mouky
    1 cibule
    mletý černý pepř
    sůl