Přihlásit

Ryba v tamarindové omáčce po Thajsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Thajsko

The Žrout
1330
Ryba v tamarindové omáčce  po Thajsku – Snadné Thajsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Ryba v tamarindové omáčce  po Thajsku
  • Recept: Ryba v tamarindové omáčce  po Thajsku
  • Postup

    1 - V míse rozmícháme v 200 ml vody tamarindovou pastu a pak přidáme všechny ostatní suroviny určené na omáčku. Vše promícháme a vlijeme do hrnce, přivedeme k varu a krátce 4 minuty omáčku povaříme. 2 - Rybí filety otřeme ubrouskem, naskládáme do zapékací mísy a polijeme rovnoměrně omáčkou tak aby byla po celém povrchu filet. Filety tedy nemusíme solit, omáčka jim chuť dodá.přidáme ještě pár lžic omáčky, pokud jsou filety čerstvé podlijeme 50 ml vody, pokud jsou mražené tak nemusíme, trochu vody nám pustí samy a dáme zapéct na 200 stupňů na 25 minut. Na talíři přelijeme rybu trochou omáčky z hrnce a rýži sosem z pečené ryby. Podáváme ideálně s rýží, zdobíme koriandrem a jarní cibulkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na rybu

    600 g rybího masa
    jarní cibulka
    čerstvý koriandr

    Na omáčku

    60 g čerstvého nasekaného koriandru
    1 lžíce tamarindu
    200 ml vody
    2 lžíce třtinového cukru
    2 lžičky krevetové pasty
    3 lžíce rybí omáčky
    2 lžíce Nam Prik Pao (nebo pálivé chilli omáčky)
    4 stroužky česneku
    15 g čerstvého zázvoru