Přihlásit

Pstruh na víně s rajčaty

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Celá ČR

Paní domácí
919
Pstruh na víně s rajčaty – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pstruh na víně s rajčaty – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Nejprve v menším hrnci osmahneme na kostičky nakrájená rajčata, zalijeme je vínem a dusíme pod pokličkou dokud nezměknou. Rajčata pak rozmixujeme, přidáme cukr a sojovou omáčku, krátce povaříme a omáčka je hotová. Pstruha očistíme a vykostíme,což je dost jednoduché. Pstruhovi uřízněte hlavu, rozřízněte pstruha až k ocasu a lehce vyndejte páteř. U pstruha to jde opravdu lehce,nebojte se toho. Pstruha pak osolíme, obalíme v hladké mouce a osmahneme. Na talíři pak rybu přelijeme omáčkou. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    2 pstruzi
    200 ml červeného vína
    5 rajčat
    2 lžičky cukru
    1 lžíce sojové omáčky
    hladká mouka
    sůl