Přihlásit

Jičínský pstruh na cibuli

Snadné

2 porce

30 - 45 minut

Východní Čechy

Paní domácí
1362
Jičínský pstruh na cibuli – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jičínský pstruh na cibuli
  • Jičínský pstruh na cibuli – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Pstruhy osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kroužky, v hrnci přivedeme vodu k varu a na 3 minuty do ní vložíme cibulové kroužky. Cibuli scedíme a na másle ji 3 - 4 minuty podusíme za občasného míchání. 2 - Podušenou cibuli rozložíme do pekáčku vymazaného máslem, položíme na ni pstruhy, zalijeme vínem a navrch ryby položíme hoblinky z másla. Pečeme na 180 stupňů 30 minut v zakrytém pekáčku, v průběhu pečení pstruhy několikrát podlijte vypečenou šťávou. Podávejte s brambory, které ozdobíte pečenou cibulí a polijete vypečenou šťávou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    2 pstruzi
    4 větší cibule
    máslo
    100 ml bílého vína
    mletý černý pepř
    sůl