Makrela pečená rajčatech a šalotce
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Nizozemsko
163
.jpg)
0
Postup
Chutný a jednoduchý recept na makrelu od přátel z Nizozemí. Makrela je díky vysokému obsahu omega 3 - mastných kyselin jednou z nejzdravějších ryb, kterou můžete mít na svém stole.
1 - Z makrel si připravíme filety. Ty osolíme a nakrájíme na trochu větší kousky, osolíme je, lehce opepříme a zatím odložíme do chladničky. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku, přidáme v sekáčku rozmixovaná rajčata, nasekanou petrželku, víno a sůl. Přilijeme 150 ml rybího vývaru nebo vody, přidáme sardelovou pastu a vše důkladně promícháme. Přivedeme směs k varu a povaříme ji pod pokličkou 5 minut. Potom přidáme na osminky nakrájené žampiony a vaříme ještě 5 minut. Pekáček vymažeme máslem a nalijeme do něj udušenou směs. Na ni rozložíme kousky makrely, promícháme je se směsí a pekáček zakryjeme alobalem. Zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Ideální přílohou je pečivo nebo brambory. Dobrou chuť.Suroviny