Přihlásit

Mořský vlk na rajčatech a bílém pepři

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Itálie

Beruska21
84
Mořský vlk na rajčatech a bílém pepři – Snadné Itálie recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 5.11. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Mořský vlk na rajčatech a bílém pepři – ilustrační foto
  • Náhled receptu Mořský vlk na rajčatech a bílém pepři
  • Postup

    Skvělý a jednoduchý recept ze slunné Itálie. Mořský vlk je velmi chutná ryba. Úprava s rajčaty, bílým pepřem a bazalkou rozezní vaše chuťové pohárky.

    1 - Ryby očistíme, osolíme, lehce zakapeme citronovou šťávou, vložíme na talíř, který zakryjeme potravinářskou folií a necháme v lednici 2 hodiny odležet. 2 - Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme do ní na čtvrtky nakrájená rajčata, na kolečka nakrájené olivy, bazalku, bílý pepř a dle chuti přidáme sůl. Vše důkladně promícháme. Vždy na tuto úprava používejte vyzrálá, šťavnatá rajčata - pustí hodně šťávy. Rajčata vložte i do dutiny po vnitřnostech v rybě. Zapékací pekáč zakryjte alobalem a pečete v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Poté alobal sundejte a pečete ryby ještě 10 minut. Podávejte s bramborem uvařeným ve slupce. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 ks mořského vlka
    1 kg dobře vyzrálých, šťavnatých rajčat
    1 sáček zelených oliv
    2 lžičky sušené bazalky
    1/2 lžičky bílého pepře
    sůl
    olivový olej
    citronová šťáva