Mořský vlk na rajčatech a bílém pepři
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Itálie
82
.jpg)
0
Postup
Skvělý a jednoduchý recept ze slunné Itálie. Mořský vlk je velmi chutná ryba. Úprava s rajčaty, bílým pepřem a bazalkou rozezní vaše chuťové pohárky.
1 - Ryby očistíme, osolíme, lehce zakapeme citronovou šťávou, vložíme na talíř, který zakryjeme potravinářskou folií a necháme v lednici 2 hodiny odležet. 2 - Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem, vložíme do ní na čtvrtky nakrájená rajčata, na kolečka nakrájené olivy, bazalku, bílý pepř a dle chuti přidáme sůl. Vše důkladně promícháme. Vždy na tuto úprava používejte vyzrálá, šťavnatá rajčata - pustí hodně šťávy. Rajčata vložte i do dutiny po vnitřnostech v rybě. Zapékací pekáč zakryjte alobalem a pečete v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Poté alobal sundejte a pečete ryby ještě 10 minut. Podávejte s bramborem uvařeným ve slupce. Dobrou chuť.Suroviny