Lahodné rybí karí s lilkem
Snadné
4 a více porcí
Do 30 minut
Indie
153
.jpg)
0
Postup
Lahodné karí s vůní a chutí lilku v omáčce plné zeleniny a kokosovém mléce. Jednoduchý a rychlý recept na rybí karí.
1 - Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, vše důkladně promícháme a povaříme 1 minutu. Pak přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený lilek, opět vše promícháme a povaříme 2 minuty. Následně přidáme, karí, chilli na kousky nakrájená rajčata (u cherry stačí na půlky), fazolky, kokosové mléko, tamarindovou pastu a dle chuti sůl. Vše důkladně promícháme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na polovinu a necháme směs 10 minut probublávat pod pokličkou. Potom přidáme na kostičky nakrájené a lehce osolené rybí filé. Necháme ještě 7 minut vše probublávat a lahodná pochoutka je hotová. Podávejte s rýží basmati. Dobrou chuť.Suroviny