Makrely v rajčatové směsi
Snadné
4 porce
30 - 45 minut
Celá ČR
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli. Na tento základ vložíme filety z makrely (pokud máme makrelu vcelku, odřízneme hlavu a ploutve, vyndáme páteř a zbylé postranní kostičky, pokud nějaké po operaci páteře zbydou...), které předtím lehce osolíme a opepříme. Filety jen lehce zasmahneme tak, aby se maso zatáhlo a prozatím je vyndáme na talíř. Výpek lehce zaprášíme hladkou moukou, promícháme se zbylou cibulí, přilijeme trochu vody (200 ml) a metličkou vše důkladně promícháme. Přidáme v sekáčku rozmixovaná rajčata, na kostičky nakrájenou okurku, ocet a dle chuti sůl. Stáhneme plamen a za občasného promíchání necháme směs probublávat 10 minut pod pokličkou. Na makrely použijte zapékací misky. Do každé vložte filety odpovídající jedné makrele a zalijte je rajčatovou omáčkou. Misky zakryjte alobalem. Makrely pečeme v miskách v troubě předehřáté na 200 stupňů 35 minut. Podávejte s pečenými brambory nebo domácími hranolky. Dobrou chuť.
Suroviny