Postup
1 - Filé osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Potom přidáme na osminky nakrájené žampiony, promícháme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání. Pak přidáme na kostičky nakrájený salám, na kostičky nakrájené okurky, protlak, lehce vše podlijeme vodou tak, aby se vše dusilo, stáhneme plamen na polovinu a dusíme pod pokličkou za občasného promíchání 12 minut. Po sedmi minutách dušení přilijeme víno a dodusíme. Nakonec vložíme do omáčky kostky filé, dle potřeby dolijeme trochu vody, dle chuti omáčku dosolíme a dopepříme a podusíme filé zhruba 10 minut, to obvykle stačí. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.