Přihlásit

Filé po cikánsku

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Celá ČR

The Žrout
526
Jak uvařit filé po cikánsku? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Filé po cikánsku – ilustrační foto
  • Recept: Filé po cikánsku
  • Postup

    1 - Filé osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odležet v lednici. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Potom přidáme na osminky nakrájené žampiony, promícháme a povaříme 3 minuty za občasného promíchání. Pak přidáme na kostičky nakrájený salám, na kostičky nakrájené okurky, protlak, lehce vše podlijeme vodou tak, aby se vše dusilo, stáhneme plamen na polovinu a dusíme pod pokličkou za občasného promíchání 12 minut. Po sedmi minutách dušení přilijeme víno a dodusíme. Nakonec vložíme do omáčky kostky filé, dle potřeby dolijeme trochu vody, dle chuti omáčku dosolíme a dopepříme a podusíme filé zhruba 10 minut, to obvykle stačí. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 g rybího filé
    100 g klasické slaniny
    1 větší cibule
    7 větších žampionů
    150 g šunkového salámu
    3 středně velké nakládané okurky
    2 lžíce rajčatového protlaku
    mletý černý pepř
    citronová šťáva
    100 ml červeného vína
    1 lžička másla
    sůl