Přihlásit

Rybí filé na lilku a tymiánu

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Usa

Beruska21
507
Jak uvařit rybí filé na lilku a tymiánu ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rybí filé na lilku a tymiánu
  • Náhled receptu Rybí filé na lilku a tymiánu
  • Postup

    1 - Kousky filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a opepříme. Na olivovém oleji a lžíci másla zpěníme na drobno nakrájenou šalotku. Přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený lilek, vše důkladně promícháme, podlijeme trochou vody, přidáme víno, tymián, na kostičky nakrájenou papriku a dle chuti vše osolíme. Promícháme, stáhneme plamen na polovinu a povaříme pod pokličkou 10 minut. 2 - Navrch udušených lilků rozložíme rybí filé. Vypneme plamen, hrnec zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 210 stupňů. Pečeme 35 minut. Podávejte s bramborem vařeným ve slupce. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 - 900 g rybího filé
    1 větší lilek
    1 lžíce lístků čerstvého tymiánu
    3 šalotky
    125 ml bílého vína
    1 pálivá paprika
    mletý černý pepř
    1 lžíce másla
    olivový olej
    sůl
    citronová šťáva