Přihlásit

Pstruh po pytlácku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Slovensko

Beruska21
922
Jak uvařit pstruh po pytlácku? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pstruh po pytlácku
  • Pstruh po pytlácku – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Pstruhy očistíme, zbavíme hlav a ploutví a vyndáme ji páteř, u pstruha to jde lehce. Takto připravené pstruhy osolíme a opepříme. 2 - Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a slaninu, promícháme a krátce 2 minuty povaříme. Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na osminky. Lilek a žampiony povaříme na másle 5 minut pod pokličkou, směs lehce osolíme. Přidáme ocet, promícháme a vypneme plamen. Zapékací pekáč vymažeme máslem a vložíme do něj uvařený lilek se žampiony. 3 - Na půlku pstruha rozložíme směs cibule, šunky a slaniny a překryjeme druhou půlkou filety. Takto připravené pstruhy vložíme na zeleninu do pekáče, který zakryjeme alobalem. Ryby pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 350 minut, poté sundejte alobal a pečte ještě 5 minut aby se vytvořila lehká kůrčička. Ideální přílohou jsou brambory. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    100 g šunky
    100 g anglické slaniny
    1 cibule
    300 g žampionů
    1 středně velký lilek
    mletý černý pepř
    3 lžíce bílého vinného octa
    máslo
    sůl