Přihlásit

Rybí kousky s vaječnou omáčkou

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Miš - Maš

Paní domácí
663
Jak uvařit rybí kousky s vaječnou omáčkou ? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rybí kousky s vaječnou omáčkou  – ilustrační foto
  • Náhled receptu Rybí kousky s vaječnou omáčkou
  • Postup

    1 - Rybí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme mletou paprikou a zakapeme citronovou šťávou. Zapékací pekáč vymažeme másle, vložíme do něj kousky ryby, cibuli nastrouhanou na kolečka a cherry rajčata nakrájená na půlky. Vše promícháme, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 35 minut. 2 - Mezitím si připravíme omáčku. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kysanou smetanu, hořčici, pepř, sůl, mléko a vše důkladně promícháme metličkou. Potom přidáme na drobno nakrájenou pažitku a na drobno nakrájená vejce (vejce vaříme ve vroucí vodě přesně 9 minut). Vše dle chuti dosolíme a metličkou vše důkladně promícháme. Přivedeme vše k varu, stáhneme plamen na polovinu a povaříme omáčku za občasného promíchání 7 minut. jednotlivé porce na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory vařené ve slupce. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na rybu

    1 kg rybího masa ideálně z mořské ryby
    mletá sladká paprika
    citronová šťáva
    1 cibule
    2 světlé papriky
    250 g cherry rajčat
    sůl

    Na omáčku

    3 vejce vařená na tvrdo
    300 ml mléka
    200 ml kysané krémové smetany
    1 a 1/2 lžičky hořčice
    1 cibule
    hrst nasekané pažitky
    pažitka na ozdobení
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    máslo
    sůl