Přihlásit

Pstruh od Brniska

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Jižní Morava

Paní domácí
888
Pstruh od Brniska – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Pstruh od Brniska
  • Náhled receptu Pstruh od Brniska
  • Postup

    1 - Pstruha zbavíme hlavy, ploutví a očistíme ho od šupin. Vyndáme páteř a trochu těch kostiček po bocích. U pstruha to jde jednoduše. Potom ho z obou stran osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Pstruha necháme v chladu 2 hodiny odležet aby se sůl dostala do masa. 2 - Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom ji promícháme se solí, olivovým olejem a pepřem. Papriky nakrájíme na kostičky. Cuketu vložíme na dno lehce vymazaného pekáče olivovým olejem. Na cuketu položíme pstruhy a povrch posypeme kostičkami papriky. Pekáč zakryjeme alobalem a rybu pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 40 minut. Podávejte s bramborem vařeným ve slupce. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    1 střední cuketa
    3 větší světlé papriky
    mletý černý pepř
    citronová šťáva
    brambory jako příloha
    olivový olej
    sůl