Přihlásit

Pangasius zapečený v omeletce s restovanou zeleninkou

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Miš - Maš

The Žrout
845
Pangasius zapečený v omeletce s restovanou zeleninkou – Snadné recept z Miš - Maš kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Pangasius zapečený v omeletce s restovanou zeleninkou
  • Recept: Pangasius zapečený v omeletce s restovanou zeleninkou
  • Postup

    1 - Pangasa osolíme, opepříme, lehce pokapeme citronem a necháme hodinu odležet v lednici. Cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme také na kostičky. 2 - Pangasa vložíme do mísy vymazané olivovým olejem. Vejce v misce rozšleháme se solí a pepřem metličkou, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a znovu vše metličkou promícháme. Takto připravená vejce nalijeme rovnoměrně na filety. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 35 minut. Potom alobal sundáme a dopečeme rybu ještě 5 minut. 3 - Na kostičky nakrájenou a oloupanou cuketu vložíme do rozehřátého olivového oleje, promícháme, osolíme, opepříme znovu promícháme a za občasného promíchání povaříme pod pokličkou 5 minut na plameni staženém na polovinu. Potom přidáme jablečný ocet, med, dle chuti dokořeníme a osolíme a vše podusíme ještě 5 minut. Na talíři dejte pangasa zapečenými vejci nahoru, okolo naskládejte orestovanou zeleninku. Jako přílohu podávejte s bramborem, lehce posypaným mletým černým pepřem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na rybu

    1 kg filet pangasa
    trochu citronové šťávy
    mletý černý pepř
    sůl

    Na omeletku

    1 větší cibule
    4 vejce
    1/2 lžičky mletého černého pepře

    Na zeleninku

    2 spíše menší cukety
    3 světlé papriky
    3 lžíce jablečného octa
    1 lžíce medu
    mletý černý pepř
    sůl
    olivový olej

    Ostatní

    brambory jako příloha
    olivový olej na vymazání pekáče
    trochu mletého černého pepře na posyp brambor