Přihlásit

Ryba zapečená se žampiony dle Kavkazanů

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Kavkaz

The Žrout
851
Jak uvařit ryba zapečená se žampiony dle kavkazanů? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ryba zapečená se žampiony dle Kavkazanů
  • Náhled receptu Ryba zapečená se žampiony dle Kavkazanů
  • Postup

    1 - Do hrnce nalijeme cca 3 naběračky osoleného rybího vývaru a přivedeme k varu. Do této vroucí vody vložíme rybu a dusíme dokud nezměkne, obvykle stačí 10 minut. Vývaru musí být v hrnci pouze tolik, aby se ryba dusila, ale nevařila. Ryba se vaří pokud je celá zalitá vývarem. 2 - Mezitím v hrnci zpěníme na másle na drobno nakrájenou cibuli. Následně přidáme na plátky nakrájené houby a za občasného promíchání podusíme 5 minut. Potom přidáme prolisovaný česnek, v sekáčku nasekanou petrželku a vše zaprášíme lžící hladké mouky. Vše důkladně promícháme, téměř stáhneme plamen a za častého míchání povaříme 5 minut. Potom přidáme mléko, smetanu a naběračku rybího vývaru. Opět vše promícháme a dle chuti osolíme. Přidáme pepř a zase vše promícháme. Tuto směs co nejvíce rozmixujeme a stále na malém plameni povaříme ještě 5 minut. 3 - Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou z toastů. Na dno rozložíme porce ryby, které přelijeme omáčkou. Povrch opět lehce posypeme strouhankou. Na vrch rozložíme několik menších hoblinek másla. Pekáč zakryjeme alobalem a tuto pochoutku pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 15 minut. Podávejte s bramborem nebo rozšťouchaným bramborem s cibulkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg jakékoli bělomasé ryby
    4 cibule
    400 g žampionů nebo jiných hub
    1 velká hrst nasekané petrželky
    2 stroužky česneku
    200 ml mléka
    3 lžíce kysané krémové smetany 15 - 16%
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    strouhanka z toastového chleba na posyp
    máslo
    1 lžíce hladké mouky
    sůl
    rybí vývar