Přihlásit

Ryba s taraturem

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Jordánsko

Beruska21
853
Ryba s taraturem  – Snadné recept z Ostatní státy kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ryba s taraturem
  • Postup

    1 - Rybu osolíme pokapeme citronovou š%távou a necháme 1 hodinu odležet v lednici. 2 - Předepsané suroviny na taratur namixujeme v sekáčku a dle potřeby přidávám vodu a dle chuti sůl. Nakonec vymixujete pastu. 3 - Porce ryby vložíme do pekáče vymazaného olivovým olejem a ryby potřeme olejem ještě po povrchu. Pečeme v zakryté pekáči v troubě předehřáté na 200 stupňů 40 minut. Na talíři ozdobte rybu kostičkami okurky, kroužky oliv, přijdete taratur a kus-kus. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na taratur

    200 ml tahini
    3 prolisovaného stroužky česneku
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    šťáva z jednoho většího citronu
    1 větší hrst nasekané petrželky
    sůl
    cca 8 lžic vody

    Na rybu

    1 kg mořské ryby (použita treska)
    citronová šťáva
    olivový olej
    sůl

    Ostatní

    salátová okurka nakrájená na kostičky
    olivy nakrájené na kroužky
    nasekané mandle
    arabský chléb nebo kus-kus