Přihlásit

Norská rybí dušenina

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Norsko

The Žrout
935
Norská rybí dušenina – Snadné recept z Ostatní státy kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Norská rybí dušenina
  • Norská rybí dušenina – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Šalotku nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme lžíci hladké mouky, vše promícháme a vytvoříme si jíšku, kterou půl minutky zasmahneme. Potom přilijeme mléko a vše opět metličkou důkladně promícháme. Přivedeme vše k varu a povaříme pod pokličkou 5 minut. Následně přidáme pepř, muškátový oříšek a sůl, opět vše promícháme. Vložíme na menší kousky nakrájené rybí maso, na kostičky nakrájené brambory uvařené ve slupce, vše opět promícháme, stáhneme plamen na polovinu a dusíme za občasného promíchání 7 minut. Doba dušení záleží na typu použité ryby. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg jakékoli mořské ryby nebo filé (použit hejk)
    2 šalotky
    500 g brambor
    600 ml mléka
    1 lžička mletého bílého pepře
    špetka muškátového oříšku
    sůl
    1 lžíce másla
    1 lžíce hladké mouky