Přihlásit

Losos po Toskánsku

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Itálie

Beruska21
952
Losos po Toskánsku – Snadné Itálie recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Losos po Toskánsku
  • Recept: Losos po Toskánsku
  • Losos po Toskánsku
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Lososa naporcujeme a jednotlivé porce osolíme a opepříme z obou stran. Zapékací pekáč vymažeme máslem a vložíme do něj porce ryby. Jednotlivé porce lososa poprášíme olivovým olejem. Lososa pečeme v zakrytém pekáči v troubě předehřáté na 200 stupňů 35 minut (dle velkosti porcí). 2 - Mezitím si připravíme omáčku k rybě. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky. Česnek rozhodně nesmí zhnědnout. Přilijte 300 ml vývaru, přidejte napůlená rajčata a vařte pod pokličkou 15 minut. Dle potřeby dolévejte vývar. Dle chuti přidejte sůl a pepř. Přidejte pokrájený špenát, stáhněte plamen na polovinu a povařte ještě 5 minut. Nakonec omáčku zjemněte kysanou smetanou, vše důkladně promíchejte a omáčka je hotová. Na talíři rybu přelijte omáčkou se špenátem. Přílohu zvolte dle vlastní volby. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 losos
    250 g čerstvého špenátu
    5 stroužků česneku
    250 g cherry rajčat
    1 cibule
    2 lžíce krémové kysané smetany 15 - 16%
    mletý černý pepř
    olivový olej
    máslo
    sůl
    rybí nebo zeleninový vývar
    strouhaný parmezán