Přihlásit

Hejk Chicago

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Usa

Paní domácí
959
Jak uvařit hejk chicago? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Hejk Chicago
  • Náhled receptu Hejk Chicago
  • Recept: Hejk Chicago
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Ryby očistíme, zbavíme ploutví a vyndáme jim páteř. U mořských ryb je to rychlovka. Takto připravené filety z obou stran lehce posolíme, každou filetu přeložíme tak jako by byla celá ryba (haha) a vložíme do zapékacího pekáče vymazaného máslem. 2 - Na pánvi zpěníme na másle na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a papriku, zeleninu promícháme a lehce osolíme. Plamen stáhneme na polovinu a vaříme za občasného promíchání pod pokličkou 5 minut. Potom přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčata, vše znovu promícháme a povaříme ještě 3 minuty. 3 - Směs rozložíme na hejky, na směs rozetřeme kysanou smetanu a rovnoměrně posypeme parmazánem. Potom vše posypeme nasekanou petrželkou a strouhankou z toastů. Zapékací mísu zakryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů 30 minut. Takto připraveného hejka podávejte bez přílohy nebo s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg hejka
    1 červená paprika
    1 menší cuketa
    1 cibule
    250 g cherry rajčat
    1 kysaná krémová smetana 15 - 16%
    strouhaný parmazán
    velká hrst pažitky nebo petrželky
    strouhanka z toastového chleba
    máslo
    sůl