Přihlásit

Losos po Clermontsku

Snadné

4 porce

Do 30 minut

Francie

The Žrout
953
Jak uvařit losos po clermontsku? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Losos po Clermontsku
  • Náhled receptu Losos po Clermontsku
  • Postup

    1 - Lososa naporcujeme. Záleží v jaké podobě jsme lososa koupili. Pokud máte celého lososa, zbavte ho ploutví a vyndejte mu páteř. Jde to snadno. Takto vytvořený filet nakrájíme na jednotlivé porce a osolíme. V hrnci na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku. Přidáme 3 až 4 naběračky zeleninového vývaru a přidáme hrášek a dle chuti sůl. Přivedeme vše k varu a dusíme hrášek cca 10 - 12 minut. Potom přidáme kysanou smetanu a vložíme do vývaru ryby, dle potřeby přilijeme zeleninový vývar. Plamen stáhneme na polovinu a dusíme porce ryby pod pokličkou 12 minut. Tahle úprava lososa je nejen chutná, ale i snadná a rychlá. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 losos
    2 šalotky
    140 g hrášku
    3 lžíce kysané krémové smetany 15 - 16 %
    sůl
    máslo
    zeleninový vývar na podlévání
    Penne těstoviny