Přihlásit

Hejk z Calle Bajamar

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Španělsko

Beruska21
953
Hejk z Calle Bajamar – Snadné Španělsko recept, zvládnete za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Hejk z Calle Bajamar
  • Recept: Hejk z Calle Bajamar
  • Postup

    1 - Hejky očistíme, odřízneme jim ploutve a vyndáme páteř. U mořských ryb je to snadné. Takto připravené filety osolíme a nakrájíme na kostky. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na drobno a chilli papričku nakrájenou také na drobno. Potom přidáme na kostičky nakrájené papriky, tabasco, dle chuti osolíme, vše promícháme a povaříme ještě 1 minutu. Vše zalijeme 300 ml vývaru, přidáme na kolečka nakrájené olivy, mírně stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou 7 minut. 2 - Přidáme na kostky nakrájení hejky, vše důkladně promícháme, přilijeme tolik vývaru aby byl asi bříško palce nad rybami. Dusíme na mírně staženém plameni 7 minut. Mořské ryby není nutno dusit dlouho, takže 7 minut je ok. Nakonec přidáme kuskus, vše důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dojít 10 minut. Hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 g hejka
    1 zelená paprika
    1 červená paprika
    12 zelených oliv
    1 cibule
    1 chilli paprička
    1 lžíce másla
    1 lžička tabasca
    100 g kus-kusu
    sůl
    300 - 400 ml zeleninovo - rybího vývaru