Přihlásit

Pstruh na lilku po Brněnsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Jižní Morava

The Žrout
924
Pstruh na lilku po Brněnsku – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pstruh na lilku po Brněnsku
  • Pstruh na lilku po Brněnsku
  • Postup

    1 - Pstruhy očistíme, zbavíme hlav a ploutví a vyndáme jim páteř. U pstruha je to jednoduché, nebojte se toho. Takto připravené pstruhy lehce osolíme. 2 - Lilky (nebo lilek)oloupáme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený lilek, který s máslem důkladně promícháme, přidáme pórek, znovu vše důkladně promícháme a přidáme víno, vodu, mletou papriku a dle chuti sůl. A znovu vše důkladně promícháme. Přivedeme vše k varu, lehce stáhneme plamen a povaříme 7 minut. 3 - Zeleninovou směs přelijeme z hrnce do zapékacího pekáče. Na směs rozložíme pstruhy a na každého pstruha položíme šupinku másla. Vložíme pekáč do trouby předehřáté na 210 stupňů a pečeme v zakrytém pekáči 35 minut. 3 - Důležitý je způsob servírování na talíři. Brambory uvaříme ve slupce. Jeden až dva brambory (na velikosti záleží) rozmačkáme vidličkou. Na ně pokládáme zeleninovou směs a poléváme vypečenou šťávou. Přes tuto podestýlku položíme pstruha, kterého také lehce polijeme výpekem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    700 - 800 g lilku
    1 pórek
    1 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky
    1/2 lžičky estragonu
    200 ml bílého vína
    150 ml vody
    máslo
    sůl
    brambory jako příloha