Přihlásit

Losos z Calle Bajamar

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Španělsko

Paní domácí
989
Losos z Calle Bajamar – Snadné recept z Španělsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Losos z Calle Bajamar
  • Recept: Losos z Calle Bajamar
  • Postup

    1 - Lososa naporcujeme na filety. Jednotlivé porce osolíme, lehce opepříme a potřeme olivovým olejem. Porce vložíme do pekáčku vymazaného také olivovým olejem. Cibuli nastrouháme na kroužky a krátce ji osmaneme na lžící másla. Takto upravenou cibuli rozložíme na lososa. Na cibuli položíme rozpůlená rajčata a nakonec přidáme dušenou rýži smíchanou s nasekanou bazalkou. Povrch lehce pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby předehřáté na 210 stupňů. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme 30 -35 minut, dle velikosti porcí. Na talíři jednotlivé porce ozdobte čerstvou bazalkou. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 losos
    1 větší cibule
    500 g rajčat tomino nebo podobného typu
    150 g dušené rýže
    mletý černý pepř
    olivový olej
    svazek bazalky
    máslo
    sůl
    čerstvá bazalka na ozdobení