Přihlásit

Mořská ryba na tymiánu po Řecku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Řecko

Beruska21
872
Jak uvařit mořská ryba na tymiánu po řecku? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Mořská ryba na tymiánu po Řecku
  • Mořská ryba na tymiánu po Řecku
  • Postup

    1 - Ryby očistíme, vyndáme páteř, což je u hejka snadné a filety osolíme. Dno zapékací mísy pomažeme olivovým olejem. Na dno potom rozložíme rajčata nakrájená na kolečka a na střed pekáče rozložíme 4 - 5 koleček citronu. Na tuto podestýlku rozložíme rybí filety, které lehce opepříme a následně posypeme tymiánem. Nakonec na každou filetu nalijeme trošku olivového oleje. Mezi filety vložíme celé stroužky česneku. Rybu pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů v nezqkrytém pekáči 30 - 35 minut. Podávejte ideálně s chlebem pita. Rybu můžete servírovat také s bramborem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg hejka nebo podobné mořské ryby
    4 - 5 rajčat
    1 citron
    čerstvý nebo sušený tymián
    mletý černý pepř
    6 - 7 stroužků česneku
    sůl
    olivový olej
    pita chleba jako příloha