Přihlásit

Pstruh po Hostivařsku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Praha

Beruska21
911
Pstruh po Hostivařsku – Snadné Česko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Pstruh po Hostivařsku
  • Náhled receptu Pstruh po Hostivařsku
  • Postup

    1 - Pstruhy očistíme, odřízneme hlavy a ploutve a vyndáme páteř. U pstruha to jde lehce, nebojte se toho. V sekáčku nasekáme na kaši všechny suroviny na pastu. Pstruhy nejprve lehce osolíme a potom je potřeme pastou. Pstruhy uzavřeme, lehce posolíme i seshora a navrch každého kusu dáme šupinku másla. 2 -Pstruhy vložíme do pekáče, který lehce podlijeme vodou, kterou jsme vyčistili sekáček. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 35 minut. 3 - Rajčatům odřízneme bubáky a nasekáme je v sekáčku na kaši. Tuto kašičku vlijeme do hrnce, přidáme ocet, tabasco, mletou papriku a trochu soli. Vše důkladně promícháme. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, znovu vše promícháme a povaříme pod pokličkou 7 minut. Šťávu vypečenou ze pstruha slijeme do této omáčky a opět ji důkladně promícháme. Omáčka je hotová. Na talíři rozložte papriky a omáčku před pstruha. Podávejte s bramborem vařeným ve slupce. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na pastu

    2 hrsti petrželky
    1 cibule
    trochu soli
    1/2 lžičky mletého černého pepře

    Na omáčku

    4 rajčata
    4 světlé papriky
    1 lžička mleté sladké papriky
    1 a 1/2 lžičky tabasca
    2 lžíce octa balsamico
    dle chuti sůl

    Ostatní

    4 pstruzi
    šupinky másla
    sůl