Přihlásit

Ryba dušená s brambory

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Řecko

The Žrout
852
Jak uvařit ryba dušená s brambory ? Snadné recept, připravený za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Ryba dušená s brambory  – ilustrační foto
  • Ryba dušená s brambory  – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Rybu očistíme, pokud nemáme filety, tak ji vykostíme (u mořských ryb je snadné), osolíme, opepříme a nakrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme spařená, oloupaná a v sekáčku nasekaná rajčata, přidáme na plátky nakrájený česnek, hrst nasekané petrželky a přilijeme 500 ml vody. Dle chuti omáčku osolíme, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. 2 - Do omáčky vložíme na kolečka nakrájené brambory a vaříme dokud brambory nezměknou. Omáčku občas promíchejte. Nakonec přidáme na kousky nakrájenou rybu a povaříme na staženém plameni pod pokličkou 10 minut. Doba vaření ryby záleží na typu ryby, obvykle 10 minut stačí. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg mořské ryby (použitý holandský pstruh) nebo rybího masa
    1 kg brambor
    5 stroužků česneku
    600 g rajčat
    1 větší cibule
    1 hrst nasekané petrželky
    mletý černý pepř
    sůl
    olej