Přihlásit

Pstruzi po alsasku

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Francie

Paní domácí
1554
Pstruzi po alsasku – Snadné Francie recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Pstruzi po alsasku
  • Pstruzi po alsasku
  • Postup

    Pstruh po alsasku je tradiční francouzský recept a zvládnou ho i kuchařští začátečníci. Tento recept je snadný, rychlý a nenáročný na přípravu. A chutná skvěle!

    1 - Pstruhy zbavíme hlav, ploutví a vyndáme jim páteř, jde to lehce. Filety potom z obou stran osolíme a opepříme. Šalotku nakrájíme na drobno, žampiony nastrouháme na plátky, lehce osolíme, dobře promícháme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. na tuto podestýlku vložíme pstruhy a pekáč zakryjeme alobalem, lehce potřeným máslem. Pstruhy pečeme v troubě předehřáté na 210 stupňů 30 - 35 minut, dle velikosti porcí. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 pstruzi
    3 šalotky
    250 g žampionů
    200 ml bílého vína
    100 ml vody
    3 lžíce smetany
    mletý černý pepř
    sůl
    máslo